5 tips för att bli en vinnande spelare

1. Välj rätt spel. Det finns egentligen inget som är så viktigt som att välja rätt motstånd. Vill du spela vinnande poker ska du naturligtvis göra det mot sådana som du är bättre än. I det långa loppet är det nödvändigt att ha större kunskaper än motståndarna för att gå plus. Detta innebär att du inte bara slumpmässigt ska välja ett bord när du spelar poker på nätet. Ta tid på dig, studera olika bord, och när du väl sätter dig vid ett ska du veta varför du gör det – annars är chansen stor att det är du som är fisken.

2. Var selektiv före floppen. Vilka starthänder du spelar har stor inverkan på hela ditt spel. Dina val före floppen skall avgöras av dina egna styrkor och svagheter. Är du bra på spelet på senare gator kan du spela fler händer, men gör du ofta misstag på flopp, tur och river ska du hålla dig till de bästa starthänderna. Bordets karaktär har också inverkan på hur du ska spela. Spelar du no limit hold’em, och det sällan höjs före floppen, kan du kliva in med en lång rad olika händer – du får då se floppar billigt. Är spelet däremot aggressivt ska du skärpa kraven för vad du spelar eftersom du då helst vill kliva in i potter med en höjning. Men på det stora hela kan man säga att de flesta tjänar på att tajta upp sitt spel. Så är det bara.

3. Tänk på var du sitter. Position i poker kan inte överskattas. Du ska spela på helt olika sätt om du sitter på knappen jämfört med lilla mörken. Grundregeln är: ju senare du sitter desto bättre är det. Detta beror på två saker: (1) Före floppen har du fått mer information om motspelarnas händer och kan därigenom ta beslut baserade på information dina motspelare saknar. (2) Ju senare du sitter, desto senare får du agera på flopp, turn och river. Något som är extremt värdefullt.

4. Spela på rätt nivå. Poker är ett spel med svängningar. Även om du är bättre än alla du spelar mot kan du förlora. I det långa loppet vinner alltid den bättre spelaren men i det korta loppet har turen en klart större inverkan. Av den anledningen måste du spela på nivåer där du har råd att förlora. Det måste kunna gå dåligt en period utan att du för den sakens skull riskerar att förlora alla pokerfinanser.

5. Var ärlig mot dig själv. Hur det än går i ett pokerparti, och hur mycket tur motståndarna tycks ha, måste du rannsaka dig själv. Ifrågasätt alltid om du kunde ha gjort något annorlunda som skulle ha gjort att du vunnit mer eller förlorat mindre. Din värsta fiende är inte motståndarnas tur. Det är ditt eget spel.

Har du några tips för att bli en vinnande spelare? Kommentera här under!