Videopoker – Underhållande turspel

Det är långt ifrån alla som besitter de färdigheter som krävs för att bli ett pokerproffs. Förutom att man behöver vara stresstålig, analytisk och djärv behöver man dessutom offra mycket tid för att nå de riktigt höga nivåerna. Då kan det vara skönt att veta att det finns andra typer av poker som är minst lika underhållande, men betydligt mindre krävande, videopoker är ett sådant exempel.

I Sverige är det ”Knektar eller bättre”, även känt som ”Jacks or Better” som är det mest populära videopokerspelet. Spelet känns främst igen från Jack Vegas där man blir tilldelade två givar och där man vinner pengar så längre man har minst par i knektar på hand. Dessutom har spelet ett underhållande ’kvitt eller dubbelt’-läge där man spelar ’Hi Lo’.

Videopoker är inte bara populärt i Sverige. I Finland är spelformen om möjligt än mer populär än här hemma. I Norge är inte videopoker lika populärt utan där är det fortfarande de klassiska jokermaskinerna som är mest spelade, även om det finns signaler som tyder på att videopoker börjar spelas även där. Främst är det Double Joker Poker som norrmännen är förtjusta i.

Man ska vara medveten om att videopoker i grund och botten är ett turspel och även om man kan göra mer eller mindre kloka val som ökar chansen/risken för vinst/förlust så finns det många slumpelement som inte existerar när man spelar vanlig poker. Videopoker är dock väldigt kul underhållning. Om du inte har spelat det tidigare, rekommenderar vi ett besök hos Spelautomater.se som har många gratismaskiner tillgängliga.

Mycket nöje!